söndag 14 april 2013

Angående The Game (boken)

De flesta läser igenom boken bara för att leta efter någonting att störa sig på. Det finns mycket skumt skit men....att kalla vare sig den eller någon annan seductionlitteratur som sexistisk tycker jag är fel. Både böckerna och communityt syftar till att hjälpa (främst) killar få en rättvis chans att ligga på krogen. Tjejer har ju faktiskt redan den möjligheten, det är bara en fråga om lite praktisk jämställdhet.

Allt vi gör syftar i grunden till att manipulera. Vi vill bli manipulerade, så länge det görs på ett bra och roligt sätt. Vi skulle alla gånger välja en utmanande, livlig konversation med killen/tjejen med självförtroende, framför en knagglig, jobbig med någon som bara söker bekräftelse. Någon som tar någonting istället för att ge. Vi funkar så, det är varken ont eller manipulativt att påpeka det.

Däremot är det jävligt elakt att låta bli.

Tankar inför hösten

Trött på mitt eviga överanalyserande. På all jävla dramatik omatt tvunget göra det perfekta jävla valet. Så kan jag verkligen inte bestämma mig för typ läkare eller psykolog blir det jurist. Basta. Det är tryggt och ändå typ vettigt.

Sedan vet jag inte om det här är en vettig bevekelsegrund men...jag gillar naturfolk. De är trevliga. Alltid äkta på något sätt. Toleranta. Vakna. Öppensinnade. Många samhällsmänniskor är bara så falska och tillgjorda.

I hate that shit.


torsdag 4 april 2013

Mer om prostitution

Centerkvinnorna har i dagarna publicerat ytterligare en artikel om prostitution. Som synes har Centerkvinnorna inte byggt upp någon egen, liberalfeministisk analys av fenomenet. De har köpt radikalfeminismen rakt av. Män är onda, kvinnor är oskyldiga offer. Kvinnor ska uppmuntras, män tryckas ner.

Livet är för kort för att jag ska orka gå igenom allt jag inte håller med om. Fokuserar på det jag tycker är mest intressant.

CK skriver:

Centerkvinnorna är stolta över att stå för den socialliberala delen av Centerpartiets politik – där vi månar om mänskliga rättigheter, en värld fri från människohandel och våld, och ett samhälle fritt från prostitution.

Vi kommer bli fria från prostitution den dagen alla kan få den sexuella intimitet de vill ha, den dagen ingen känner sig ensam längre. När den dagen kommer kommer ingen efterfrågan att finnas kvar, och ingen marknad heller. Men fram till dess finns både män och kvinnor som helt enkelt inte får den närhet de vill ha, och som de behöver för att må bra. Och som är beredda på att betala för att få den. Jag kan inte se något fel med det, så länge som ingen blir utnyttjad. Att ta sin sexualitet och sina känslor på sådant stort allvar skulle jag snarare se som ett hälsotecken.

Vad har egentligen CK föreslår som alternativ till prostitutionen? Förrutom att skuldbelägga (den manliga) sexualiteten de verkar mena är roten till allt ont?

CK skriver vidare:

Termerna sexköpare och sexsäljare insinuerar en jämbördig maktrelation och affärspartner som inte finns då säljaren alltid befinner sig i ett maktunderläge från köparen.

Att befinna sig i läget att behöva betala för någon annans sällskap, för att någon ska stå ut att ha sex med dig, är väl i själva verket höjden av desperation och maktlöshet? Som (iaf manlig) sexköpare skulle du känna sig långt mer smickrad om de kvinnliga prostituerade betalade dig för att ha sex med dom, du skulle inte känna sig ett dugg förtryckt!

Det är själva grunden till Kvinnors Sociala Makt tror jag, blotta mängden straighta män som, om inte sex,  i varje fall desperat vill ha kvinnligt sällskap, uppmärksamhet och bekräftelse. Synd bara CK inte verkar fattat det.